Fremmedsprog

 
Fremmedsprog
Bonjour - måske har du lyst til at lære lidt fransk, spansk og latin? Så er her muligheden, for på dette hold tilbyder vi en sprogpallette, hvor hver af de tre sprog får ”taletid” tre aftener.
Fakta
#677
Tir. 18:30-21:00
Startdato
22.09.2020
Slutdato
24.11.2020
Undervisningsgange
9 gange
Aldersgruppe
Til og med 18 år
Klassetrin
Fra og med 8. kl.
Tilmelding fra
16.08.2020 kl. 16:00
Tilmeldingsstatus
Ikke åbent for tilmelding
Mødetider
Vis
Tilføj til kalender
Undervisere
- Ida Hvenegård Tolstrup
- Andreas Hjort Møller
Placering
Gl. Skolevej
Gl. skolevej 76
7400 Herning
 

Bonjour

Måske er det lige nu, du har lyst til at lære fransk?

Kunne du tænke dig at lytte til fransk musik, smage på fransk mad, komme tættere på Byernes By, Paris, læse Tintin og se gode franske serier, så har du chancen lige her.

Du vil efter første aften allerede have sagt en masse på fransk – og du vil hele tiden møde nye ord.

Du kan bruge din nye viden om fransk og Frankrig på ferie, på ski, på restaurant, i modebutikken og mange andre steder, hvor fransk dukker op.  Det vil være en fordel for dig, der måske vil have fransk på en ungdomsuddannelse, at begynde allerede nu.

Spansk er et af de mest talte sprog på verdensplan, hvilket gør det til et særdeles brugbart sprog. Derudover fylder det spanske også i musikkens verden og spanske kultur er også præget af god mad, folkeslag, kunst i verdensklasse og tyrefægtning.

 

Underviser i fransk og spansk:
Jeg er uddannet cand.mag i Fransk og Historie, og drømmen har hele tiden været at undervise. Jeg er især glad for det franske, og har boet dernede flere gange, det har været i forbindelse med et job som au pair og udveksling gennem universitetet. Sidste sommer arbejdede jeg frivilligt på en sommerlejr, som underviste engelsk til franske børn. Det var en utrolig lærerig oplevelse. I forhold til andet erfaring, så har jeg undervist elever gennem GoTutor, samt udført praktik på Vestfyns Gymnasium.

 Personligt kommer jeg oprindeligt fra Lolland. Mine interesser ligger i det sproglige og historiske, hvilket jeg altid udnytter når jeg er ude og rejse. Ellers kan jeg lide at læse krimier og naturligvis bruge tid med mine venner og kæreste.

 

Latin er ROMERNES sprog. Latin er det sprog, der blev talt i det gamle Rom. Vil du gerne beskæftige dig med gladiatorkampe, Romerrigets erobringer, den romerske kvindes rolle i samfundet, romerske slaver, romersk kunst og litteratur og de vidunderlige myter om guder som Jupiter, Venus og Diana, er latin noget for dig. Vi læser nemme begyndertekster. Latin er ikke sværere end andre sprog, men det er mere grundlæggende.

Hvorfor latin i ungdomsskolen?

Latin er en indgang til en verden af myter og gode historier.

I latin får du lov til at sidde og analysere små sætninger – det er et udfordrende arbejde, hvor man skal ’løse koden’. Det er rigtig sjovt, og det skærper din generelle studieevne.

Latin i ungdomsskolen er en fordel for dig, når du kommer i gymnasiet, fordi du får styr på grammatik generelt, også dansk grammatik.

 

Underviser i latin

Jeg hedder Andreas Hjort Møller og er cand.mag. i græsk, latin og tysk og lærer på Herning Gymnasium.

Jeg brænder for at udforske og formidle romernes litteratur. Jeg havde selv latin i niende klasse i ungdomsskolen, og jeg elskede det. Vi var et lille hold med et godt sammenhold. Jeg har beskæftiget mig med sprog og litteratur lige siden dengang!

 

 

 

 Senest opdateret 03.08.2020 18:33 af KK